• 0
preloader

Комп'ютерна діагностика автомобіля. Що й навіщо?

Комп'ютерна діагностика автомобіля. Що й навіщо?
20.05.2015
Статті
Час читання - 4 хвилини

Зміст:

    Що зазвичай потрібно фахівцю для правильної діагностики автомобіля? Коли почали з'являтися перші засоби діагностики, то для тестування вистачало тестера та контрольної лампи, а сьогодні для діагностики потрібні вже інноваційні методології та інструментарій.

    Комп'ютерна діагностика є найновішим актуальним методом, який використовується нині. На жаль, вічних пристроїв не буває, і тому рано чи пізно в автомобілі щось ламається. Не будь-яку проблему можна ідентифікувати, буває, що її прояви не дуже помітні. Візьмемо, наприклад, несправність одного датчика. У такому разі стандартний бортовий комп'ютер замінить його результати середнім значенням і рідко коли виведе висновок про несправність на контрольну панель.

    При використанні комп'ютерної діагностики Ви зможете реалізувати сумарну перевірку електронних систем автомашини на наявність у ній несправностей, крім того, діагностика дасть можливість оцінити кондицію окремих вузлів, різноманітних блоків керування транспортним засобом. При діагностиці авто фіксуються ті характеристики машини, які відповідають за її роботу, проводиться послідовна перевірка значної частини систем: керування двигуном, ABS/PBS, клімат-контроль, система безпеки, система керування автоматичною трансмісією, навігаційною системою та іншими.

    Діагностика будь-якої системи здійснюється поетапно, наприклад, у разі діагностики двигуна передбачено такі процедури, як:

    • ревізія системи керування двигуном;
    • контроль наповнюваності циліндрів;
    • ревізія палива;
    • аналіз оборотів тощо…

    Під час діагностики відомості з Вашої автомашини порівнюються із відомостями з наявної бази даних і потім формується оптимальний варіант усунення несправностей, помилки при діагностиці за допомогою комп'ютера виключені, а перелік несправностей з докладною інструкцією щодо їх усунення виводяться на монітор. Вам буде надано звіт про помилки з порадами щодо ремонту або заміни вузлів.

    Саме так комп'ютерна діагностика дає можливість швидко виявити несправності в системах та агрегатах, та зробити оцінку загального технічного стану автомобіля.

    Щоб уникнути несподіваних поломок і для економії матеріальних ресурсів на капремонті, фахівці радять проводити своєчасну та регулярну комп'ютерну діагностику.

    Коли купується «уживаний» автомобіль, то дана процедура зараз особливо актуальна, оскільки часто автомашини можуть мати невидимі візуально дефекти, які можливо виявити лише спеціальною технікою.

    Якщо робити регулярну планову діагностику, результати якої зберігатимуться в базі, можна виявити несправності Вашого авто і навіть спрогнозувати можливі недоліки на майбутнє, поки вони ще не виникли і не переросли у фатальні.

     

     

     

     

    Зміст:

      записатися на сервіс

      Відправляючи форму, я погоджуюсь з умовами оферти надання послуг