• 0
preloader

Renault Koleos 2008-Відмінності, рестайлінги, варіанти трансмісії та двигунів

Renault Koleos 2008-Відмінності, рестайлінги, варіанти трансмісії та двигунів
30.05.2016
Навчальні матеріали
Час читання - 7 хвилин

Зміст:

    Історія

    Renault Koleos — компактний кросовер, що вперше був представлений як концепт-арт на Женевському автосалоні у 2000 році, а згодом знову у 2006 році у Парижі. Серійний варіант Renault Koleos дебютував на міжнародному автошоу у Женеві 2008 року. Koleos є спільною розробкою компаній Renault та Nissan. Виготовляють ці автомобілі на заводі Renault Samsung Motors у місті Пусан, Південна Корея. 

    Існує кілька версій щодо перекладу назви Koleos. Оскільки точне походження слова невідоме, можна припустити, що у нього латинське або грецьке коріння. Тоді воно похідне або від латинського слова «ящик», або від грецького «піхви». Ще одна популярна гіпотеза пропонує простіше пояснення: Koleos — це набір літер, що випадково видав комп'ютером. Виробник не дав коментарів з цього приводу, а оскільки у створенні автомобіля брали участь представники трьох дуже різних культур — Японії (головне технічне обладнання авто), Кореї (безпосередньо походження) та Франції (концепт) — значень назви дійсно може бути безліч. 

    Кросовер має досить естетичний зовнішній вигляд, враховуючи, що за ходовими якостями та можливостями це авто не поступається позашляховику. Високий кліренс, витончений профіль, широкі колісні арки — усі ці риси вказують на приналежність машини до позашляховиків, а скошене заднє скло додає екстер'єру автомобіля динаміки. У Renault Koleos є одна цікава особливість — це різна величина дорожнього просвіту, що напряму залежить від того, яким двигуном обладнане авто. З дизельним двигуном дорожній просвіт складає 188 мм, а з бензиновим — 206 мм.

    Компактні розміри Renault Koleos ідеально вписуються у довколишній простір сучасного, перевантаженого автомобілями міста. Салон облаштований досить просто та логічно. Усі прилади та панелі на своїх класичних місцях, що дозволяє водієві знайомитися з системами управління автомобілем «на льоту».  

    Простір у салоні Renault Koleos використаний максимально продумано і має безліч зручних місць для зберігання корисних речей. Наприклад, 15-літровий бардачок з охолодженням або невеличке відерце для сміття в одному з підсклянників між передніми сидіннями. Універсальність салону Renault Koleos підкреслюють двостулкові задні двері. Відкривши лише верхню частину, можна без проблем поставити у багажне відділення невеликі сумки чи пакети. Можливість опустити нижню частину дверей значно полегшує завантаження/розвантаження громіздких та важких предметів. Її можна використовувати і як лавку, вона спокійно витримує навантаження до 200 кг. 

    Якщо скласти задні сидіння, утворюється рівна підлога, а об'єм корисного простору для багажу збільшується з 450 л до 1380 л. Склавши ще й спинку переднього пасажирського сидіння, можна завантажити у Renault Koleos предмети довжиною до 2,5 м. Для зручності кріплення і перевезення різного роду вантажів у салоні передбачені гачки та сітки, а також спеціальний люк для лиж та сноубордів. 
    Також варто відзначити, що при тестуванні на EuroNCAP модель Koleos одержала найвищу оцінку за рівень безпеки. Навіть у найдешевшій базовій комплектації є в наявності ABS, система курсової стійкості, EBA, подушки безпеки, умови для встановлення дитячого автокрісла (відповідні кріплення).

    Паралель між Nissan та Renault очевидна, адже X-Trail став базою для майбутнього кросовера Koleos — фактично той самий двигун, коробка передач, трансмісія повнопривідного типу взірця All Mode 4x4 (мости жорсткого підключення). Екстремально холодний клімат для Koleos не проблема, його тестували навіть у Фінляндії, і автомобіль добре себе показав. У Південній Кореї він продається під назвою Samsung QM5. 
    Оновлений кросовер Renault Koleos було представлено на Франкфуртському автосалоні восени 2011 року. Загалом автомобіль зберіг стиль свого попередника, але отримав при цьому сучаснішу та виразнішу передню частину, а також удосконалений інтер'єр. Повітрозабірники, що розташовувалися у попередній версії по обидва боки від емблеми Renault, поступилися місцем хромованій радіаторній решітці з новими, вужчими фарами. На бічних дзеркалах тепер встановлюються світлодіодні покажчики. Від попередньої версії автомобіль успадкував високий дорожній просвіт, опуклі колісні арки та стильні диски. 

    Кузов

    У передній частині автомобіля після рестайлінгу змінилися: бампер, крила, фари, протитуманні фари, решітка радіатора. Капот, попри рестайлінг передньої частини та фар, не змінився. Бампер був під/не під омивач фар та парктронік. 

    У задній частині авто нічого не змінилося після рестайлінгу, окрім спойлера на даху багажника, але він знімний, кріпиться на болтах та клеї. Кришка багажника на Samsung Qm5 та Renault Koleos взаємозамінна — міняємо пластину з емблемою й отримуємо будь-яку з них. 

    У бічній частині автомобіля змінилися дзеркала — стали під поворотник, тоді як до рестайлінгу поворотник розташовувався у крилі. Двері з пластиковими накладками, що кріпляться на пластикових андапках, завжди були й залишилися під колір кузова. 

    На даху після рестайлінгу з'явився відсувний люк, що відкриває дах. 

    Салон

     

    Двигун та КПП

    • 2.0 DCI 16V M9R 830 – Встановлювався на Koleos, Trafic, Scenic, Megane, Espace IV, Laguna, X-Trail, Qashqai. Ланцюговий привід ГРМ. Комплектувався 6АКПП та 6МКПП з 2008 по 2011 роки. З 2011 лише 6АКПП. Буває 4*4 та 4*2.
    • 2.5 16V 2TR 700 – Встановлювався на Koleos. Комплектувався 6МКПП з 2008 по 2011 роки. З 2011 – 6МКПП та варіатор. Буває 4*4 та 4*2

    До України Renault Koleos надходив лише 4*4

    Підвіска
     

    Гальмівна система

     

    Відео

    Зміст:

      записатися на сервіс

      Відправляючи форму, я погоджуюсь з умовами оферти надання послуг