• 0
preloader

Дизель чи бензин: яке авто вибрати?

Дизель чи бензин: яке авто вибрати?
17.05.2018
Статті
Час читання - 3 хвилини

Зміст:

    При покупці автомобіля завжди виникає безліч питань. І вони стосуються не лише марки та моделі машини. Дилемою стає: авто з яким типом двигуна вибрати - бензин чи дизель? Щоб полегшити це завдання, розглянемо деякі факти.

    «Тягові» властивості

    Дизель "тягне" на малих обертах. Якщо переплутати передачу чи недотиснути газ – машина поїде на холостому ході. Справа в розвитку високого моменту, що крутить, з перших секунд роботи мотора. Це дуже допомагає при міському режимі руху, підйомі на гору, перевезенні вантажів або при подоланні перешкод. Саме тому такий тип двигуна дуже популярний на позашляховиках.

    Якщо порівнювати динаміку розгону, то бензинові двигуни швидше за рахунок більшої потужності.

    Вплив двигуна на рівень комфорту

    Зазначають, що рівень шуму дизельного двигуна дещо вищий, ніж у бензинового. Якщо говорити про сучасні двигуни у хорошому технічному стані, то ця проблема майже не помітна. Звичайно, важливу роль відіграє рівень шумоізоляції авто.

    Дизельний мотор довше прогрівається, можливі проблеми із зимовим пуском. За низьких температур машина може не завестися. Якщо проїхати відстань, яка займає хвилин 10, то в салоні буде прохолодно.

    Дизельний двигун важчий за бензиновий, що позначається на маневреності автомобіля.

    Технічне обслуговування та ремонт

    Дизель вже давно отримав авторитет надійного мотора. Якщо ви чули історії про агрегати з ресурсом понад 1млн – вони саме про цей тип двигуна.

    У бензинових моторах часто виходить з ладу система запалювання. У дизельних така конструкція відсутня. Паливо надходить у циліндри з розігрітим повітрям і самозаймається.

    Дизельний двигун чутливий до якості палива. Погане пальне може спричинити поломку агрегату. Вартість комплектуючих дизельного мотора значно вища, ніж у бензинового. Для нормальної роботи агрегату доводиться частіше міняти фільтри та олію.

    Серйозних поломок можна уникнути, якщо за перших ознак (стук, шум, гул тощо) провести діагностику. Майстри СТО з ремонту двигунів та КПП компанії «Майстер Сервіс» завжди готові допомогти Вам у цьому питанні.

    Плюси дизельних двигунів:

    • Дешевше паливо
    • Економічні витрати
    • Високий момент, що крутить
    • Великий ресурс двигуна

    Плюси бензинових моторів

    • Питання якості палива стоїть не так гостро
    • Немає проблем із запуском двигуна в холод
    • Висока потужність та швидкість
    • Найдоступніше сервісне обслуговування

    Ми надали факти, а вибір Ви можете зробити виходячи з особистих переваг та можливостей. Важливо пам'ятати, що «здоров'я» будь-якого автомобіля залежить від догляду та своєчасного ТО, тоді й поїздки будуть задоволені.

    Зміст:

      записатися на сервіс

      Відправляючи форму, я погоджуюсь з умовами оферти надання послуг