• 0
preloader

Електрокар BMW i3 чекає на світле майбутнє

Електрокар BMW i3 чекає на світле майбутнє
25.10.2019
Статті
Час читання - 3 хвилини

Зміст:

    На початку осені з різних джерел разліталися чутки, що для BMW i3 це останній рік «життя». Адже перший електрокар BMW, представлений більше 6 років тому, поки не отримав наступника. Але чутки розвіяв новий глава компанії. Олівер Зіпсе. У своєму інтерв'ю для провідного в Німеччині видання Frankfurter Allgemeine Zeitung він розповів, що BMW i3 будуть випускати ще не один рік. Щоправда, не уточнив, чи будуть це знову доопрацювання технічної частини чи випуск повноцінного наступного покоління.

    А доробок було кілька.

    Вперше BMW i3 представили у 2013 році. Електрокар зібрали на спеціально розробленій платформі зі стійками Мак Ферсона спереду та задньою багатоважелем, інтегрованою в силовий модуль. Новаторською стала й кабіна, яку зібрали з нестандартних для масового авто матеріалів: вуглеволокна та ділянок зі сплаву магнію. Зовнішні панелі відлили із пластику, що звично лише для бамперів.

    Електромотор потужністю 170 к.с. та 250 Нм розташували на задній осі. З такою установкою розгін електрокара до 100 км/год займав 7,2 секунди. До всього – ідеальний розподіл ваги 50:50 по осях та компактні габарити для маневрування у місті: довжина – 3999 мм, ширина – 1775 мм, 1570 мм висота. Салон порадував простотою та місткістю.

    Але ось що влаштовувало не всіх, так це літій-іонна батарея ємністю 22 кВтг. Її заряду ледь вистачало на паспортних 190 км за циклом NEDC, який не враховував усі реальні умови дорожнього руху. Режим рекуперації, коли під час відпускання педалі газу електродвигун працює у режимі генератора і заряджає батарею, рятував, але недостатньо.

    Другий етап у «життя» BMW i3 розпочався у 2016 році якраз із заміною батареї. Автомобіль оснастили акумулятором на 33 кВтг і запас ходу зріс до 300 км. На додаток, запропонували гібридну модифікацію Range Extender. Тут до електромотора додався бензиновий 650-кубовий побратим. Незабаром з'явилася оспортивлена ​​версія BMW i3s з електродвигуном потужністю 184 к.с., моментом, що крутить, 270 Нм і максимальною швидкістю 160 км/год проти колишніх 150 км/год.

    Наступний стрибок стався через два роки: акумулятор на 42,2 кВтг подарував моделі запас ходу в 359 км, а за більш реалістичним циклом WLTP це 310 км. Продаж значно зріс. За 2018 рік у Європі було продано 24 252 екземпляри. А в 2019 році поріг продажів у 20 тис примірників, а поріг продажів у 20 тис BMW i3 переступила ще в серпні. А якщо популярність прийшла, хоч і не відразу, моделі обіцяють ще довгі роки життя.

    Зміст:

      записатися на сервіс

      Відправляючи форму, я погоджуюсь з умовами оферти надання послуг