• 0
preloader

VW Golf 2020 здійснив технологічний стрибок

VW Golf 2020 здійснив технологічний стрибок
12.11.2019
Статті
Час читання - 5 хвилин

Зміст:

    Історія VW Golf почалася в 1974 році і модель швидко здобула успіх у Європі. З того часу продано понад 35 мільйонів екземплярів автомобіля. І нехай на сьогодні VW виділив свій головний напрямок — електромобільність, Golf залишається бестселером марки.

    Платформа та дизайн VW Golf 2020

    Golf VIII зібраний на останній версії модульної платформи MQB зі стійками МакФерсона спереду та ззаду багатоважеля. Автомобіль залишився впізнаваним, збереглися звичні пропорції, але габарити трохи змінилися: довжина 4284 мм (+26 мм), висота 1456 мм (-36 мм), ширина як і в попереднього покоління — 1789 мм. Колісну базу збільшили: 2636 мм замість 2620 мм. Від тридверного кузова конструктори відмовилися, нова модель буде лише у п'ятидверному варіанті.

    Зовнішні риси Golf VIII: повністю світлодіодна оптика вже в базовій комплектації, виштамповки на дверях, піднятий задній бампер і шильдик Golf, розташований під логотип VW. За доплату можна буде встановити матричні фари.

    На автомобілях початкового рівня 16-дюймові колеса, далі йдуть 17-дюймові диски, хромовані вихлопні труби та оздоблення шкірою. У моделей R-Line інші бампера, елементи оздоблення салону та спортивні сидіння.

    Салон та обладнання

    Інтер'єр нового Golf повністю перероблений з упором на цифрові інструменти та елементи управління: прилади на екрані 10,25 дюймів, дисплей інформаційно-розважальної системи на 8 або 10 дюймів, сенсорні кнопки на кермі та опціональний проекційний екран. Фізичних перемикачів залишилося небагато: важелі регулювання склоочисників та світла зосередилися біля керма, на центральній консолі – кнопка аварійки, а на стелі – кнопка відкривання люка. Селектор АКПП замінили акуратним джойстиком. За рахунок усіх цих змін салон став просторішим.

    Остання версія інформаційно-розважальної системи VW MIB3 підтримує сенсорне та голосове управління, доступ до мережі через eSIM, що забезпечує потокову передачу музики та інформацію про трафік, погоду тощо.

    З найновіших електронних помічників на Golf VIII встановили Travel Assist, у якому використовується комбінація адаптивного круїз-контролю та асистента смуги руху на швидкості до 210 км/год. Це практично автопілот, щоправда частковий. Для контролю стоїть сенсор, який у разі 15-секундної відсутності рук на кермі починає їсти. Також в автомобілі встановлено систему Car2X для отримання даних про трафік. Інформація зчитується з навколишніх автомобілів та різних об'єктів інфраструктури, оснащених датчиками.

    Двигуни та трансмісія

    У Європі Golf VIII буде доступний з вісьма варіантами моторів на вибір.

    Серед них бензинові агрегати: турботрійка 1.0 TSI на 90 або 110 к.с. та турбочетвірка 1.5 TSI потужністю 130 або 150 к.с. У пару до цих двигунів йде шестиступінчаста МКП або «робот» DSG на 7 ступенів.

    На основі бензинових агрегатів розробили 48-вольтові «м'які » гібриди eTSI зі стартер-генератором та літій-іонною батареєю. Система підключається до основного ДВС у момент розгону та запуску двигуна в режимі Start/Stop, що в середньому дозволить заощадити до 10% пального. Така електронна доважка буде доступна для варіантів від 110 к.с. і тільки з роботизованою коробкою передач.

    Повноцінні гібриди базуються на бензиновому двигуні 1.4 TSI. Golf eHybrid можна буде заряджати від розетки. Місткість літій-іонної батареї 13 кВт∙год, а сукупна потужність силової установки 204 к.с. в базі та 245 к.с. у версії GTE.

    Дизельні версії представлені двигуном 2.0 TDI на 115 або 150 к.с. Більш потужну версію можна буде додати повний привод.

    Продажі нового VW Golf у більшості європейських країн стартують уже 2020 року. до того ж часу лінійка доповниться «гарячими» версіями GTI, GTI TCR та GTD.

    Зміст:

      записатися на сервіс

      Відправляючи форму, я погоджуюсь з умовами оферти надання послуг