• 0
preloader

Skoda Octavia 2020 — ставка на гибрид

Skoda Octavia 2020 — ставка на гибрид
15.11.2019
Статті
Час читання - 5 хвилин

Зміст:

    «Серце та двигун» так називає Skoda свою модель Octavia. І не так просто. З початку випуску автомобіля в 1996 році по всьому світу розійшлося понад 6 мільйонів екземплярів моделі. Ще більшу популярність прогнозують для Octavia нового покоління, адже автомобіль став функціональнішим, просторішим усередині та з вищим рівнем безпеки. Модель надійде у продаж у кузові ліфтбек та універсал у другій половині 2020 року.

    Дизайн

    Зовнішній дизайн Octavia перегукується з останніми моделями марки. Новий стандарт — світлодіодна оптика з динамічними поворотниками, як у Sсala. Перероблену платформу MQB Octavia запозичила у нового VW Golf.

    З нею габарити авто «підросли» і не відрізняються залежно від типу кузова: довжина — 4689 мм, це +19 мм у ліфтбека та +22 мм у універсала, ширина — 1829 мм або +15 мм. Колісна база без змін — 2686 мм. Але на внутрішньому просторі всі ці збільшення позначилися значно. По-перше, багажник збільшився на 10 літрів у ліфтбека і на 30 літрів універсала — це 600 та 640 літрів відповідно. По-друге, додалося місця для ніг задніх пасажирів.

    Більше низька лінія даху покращила показники аеродинаміки. Так коефіцієнт опору для ліфтбека скоротився від 0,29 до 0,24, а універсала з 0,31 до 0,26.

    Інтер'єр та обладнання

    Сучасний стиль мінімалізму не оминув і Skoda Octavia. Практично всі сенсорні перемикачі, фізичні клавіші залишилися під дисплеєм мультимедійної системи. Двоспицеве кермо, за ним цифрові прилади на екрані 10 дюймів видно краще.

    Розмір тачскрину медіацентру 8,25 або 10 дюймів, залежно від специфікації. Крім сенсорного, є керування голосом та жестами. Голосовому помічнику надали ім'я — Laura. Для постійного підключення до мережі є вбудована карта eSim. Як і Scala, Octavia використовує лише останні з'єднання USB-C. Також пропонується бездротове заряджання. Вперше на авто доступний тризонний клімат-контроль та акустичне лобове скло.

    Наступні технології включають розширений набір функцій допомоги водію: інтелектуальний круїз-контроль і захист пішоходів і велосипедистів.

    Виробник стверджує, що Octavia зробила суттєвий крок уперед не тільки в технологічному плані, а й як оздоблення салону. Вся обробка м'яка та приємна на дотик, є підсвічування по периметру та опціональні сидіння Ergo з вентиляцією, посиленою підтримкою спини та функцією масажу на топових моделях.

    Двигуни та трансмісія

    Лінійку двигунів нової Octavia включає як помірно-гібридні, так і гібридні опції, що підключаються.

    Основний діапазон починається з 1,0-літрового бензинової турботрійки на 108 к.с. та 1,5-літрової турбочетвірки потужністю 148 к.с. у поєднанні з 6МКПП або 7DSG. І те, й інше можна отримати в помірно-гібридній формі з 48-вольтовим стартер-генератором та компактним літій-іонним акумулятором. Електродвигун допомагає ДВЗ на розгоні відразу після старту. Також він запускає основний мотор через систему старт/стоп. Прогнозована економія пального становитиме 10%.

    Флагманський бензиновий двигун є негібридним 2,0 TSI на 187 к.с. у поєднанні з повним приводом та семиступінчастим «автоматом» DSG з двома зчепленнями.

    Спочатку буде лише один дизель об'ємом 2.0 у трьох версіях: потужністю 114 л.с., 148 л.с. та 197 л.с. Останні два з повним приводом, коробка передач — DSG. При запуску не буде дизелів із м'яким гібридом. Є й версія на метані з двигуном 1.5 TSI потужністю 130 к.с. з балонами, що вміщають 17,7 кг і nbsp; компактним бензобаком на 9 літрів.

    Вперше можна буде купити Octavia у вигляді гібрида, що заряджається. Силова установка складається з бензинового мотора 1,4TSI, електродвигуна, вбудованого з шестиступінчасту коробку передач DSG. Проща потужність 201 к.с.. Батареї ємністю 13 кВт ч вистачить на 55 км суто електричного пробігу. Головний мінус такого гібрида зменшена за рахунок акумуляторів ємність багажника. У кузові ліфтбек це 450 літрів та 490 в універсалі.

    Ціни на авто поки що залишили в секреті.

    Зміст:

      записатися на сервіс

      Відправляючи форму, я погоджуюсь з умовами оферти надання послуг