• 0
preloader

Чим заправляють кондиціонери

Чим заправляють кондиціонери
15.08.2019
Статті
Час читання - 3 хвилини

Зміст:

    Основна деталь кондиціонера авто – це компресор. Щоб він нормально працював, необхідно підтримувати в ньому певний рівень масла та холодоагенту. У нашій статті ми поговоримо про те, коли і чим потрібно заправляти кондиціонери авто, які марки мастил та холодоагентів слід використовувати.

    Чим заправляють кондиціонери авто та роль фреону в системі кондиціювання

    Як холодоагент у системах кондиціонування використовується фреон. Саме він охолоджує компресор та захищає його від перегріву. У разі несправності обладнання або його неправильної установки може статися витік фреону, тому буде потрібно його дозаправлення. Також потрібно подумати про заправку кондиціонера авто за відсутності охолодження чи обігріву повітря у салоні машини.

    Фреон, яким заправляються кондиціонери авто може бути двох видів:

    • однокомпонентний - складається з 1 типу газу;
    • багатокомпонентний - включає кілька типів газу.

    Однокомпонентний фреон можна використовувати для часткової дозаправки. Фреон, що складається з кількох типів газу, дозаправляти не можна. Потрібно видалити із системи весь холодоагент і тільки потім повністю заправити кондиціонер.

    При недостатньому рівні фреону компресор працюватиме у режимі «масляного голодування». Кондиціонер припинить охолоджувати повітря, а термін експлуатації компресора значно скоротиться. Якщо в процесі заправки в систему буде введено велику кількість фреону, тиск у системі підвищиться і компресор почне працювати в граничному режимі до аварійної зупинки.

    Які марки мастил та фреону рекомендується використовувати?

    Для дозаправки та повної заправки автокондиціонерів слід використовувати тільки ті марки мастила та холодоагенту, які рекомендовані заводом-виробником авто. Крім цього, кожна марка фреону сумісна з певним типом масла. Фреон R12 сумісний з мінеральною олією, а його сучасний аналог R134a - тільки з маслом синтетичного типу. Фреони цих двох марок несумісні між собою.

    Не важливо, якою маркою фреону заправляється система кондиціювання вашого автомобіля. Перш ніж розпочати заправку або дозаправлення автокондиціонера, потрібно виконати діагностику обладнання, а це можна зробити тільки на станції технічного обслуговування. У разі потреби майстри-професіонали зможуть відремонтувати або замінити елементи системи, що зносилися, та виконати заправку кондиціонера авто за допомогою спеціального обладнання.

    записатися на сервіс

    Відправляючи форму, я погоджуюсь з умовами оферти надання послуг