• 0
preloader

Поломка турбіни

Поломка турбіни
14.08.2019
Статті
Час читання - 2 хвилини

Зміст:

    Теоретично, термін експлуатації турбокомпресора цілком можна порівняти з ресурсом двигуна. Однак, на практиці, турбіна виходить із ладу набагато частіше, ніж двигун, тому що її робота в основному залежить від зовнішніх факторів. Щодня турбокомпресор піддається високим температурам та важким навантаженням.

    Найчастіше, несправності в системі турбонаддува виникають через механічне зношування та пошкодження окремих деталей у турбіні.

    Однією з найпоширеніших причин пошкодження деталей турбін є збільшення температури через перевантаження двигуна. В умовах підвищення температури робота турбокомпресора призводить до утворення пошкоджень на корпусі підшипників, а також до появи тріщин на кришці турбіни.

    Щоб уникнути серйозних проблем із турбіною, потрібно робити зміну омастила кожні 7-8 тисяч кілометрів пробігу. Необхідність використання якісного масла та масляних фільтрів – це принципово важливі питання, від яких залежить термін експлуатації агрегату. Згодом, в маслі накопичуються тверді частинки, які швидко зношують і руйнують поверхню деталей, що стикаються. Внаслідок цього процесу відбувається зниження герметичності компресійних кілець. А це у свою чергу - призводить до витікання омастила з турбокомпресора.

    Потрапляння у турбіну сторонніх предметів – проблема, з якою стикався майже кожен автовласник. При цьому пошкодження зазнають колеса компресора. Вся справа в тому, що при оборотах, з якими обертається вал, велике значення має балансування. Тому навіть невелике порушення геометрії може збити балансування і тоді турбокомпресор вийде зі строю за кілька днів. Щоб уникнути всього цього, дуже важливо своєчасно та якісно проводити технічне обслуговування автомобіля.

    СТО Майстер Сервіс проводить ремонт турбонаддуву будь-якої складності.

    записатися на сервіс

    Відправляючи форму, я погоджуюсь з умовами оферти надання послуг