• 0
preloader

Ремонт мотора та батареї Tesla Model X, Model S: три кейси Master Service Electro

Tesla Model X (почти Титаник) покоритель бордюров и луж. Ремонт батареи Tesla Model X.
Tesla Model X (почти Титаник) покоритель бордюров и луж. Ремонт батареи Tesla Model X.
26.08.2021
Статті
Відео
Час читання - 5 хвилин

Зміст:

    У цьому огляді зібрали три відео кейси Master Service Electro про ремонт мотора й батарей Tesla Model X та Tesla Model S. Кожен кейс супроводжуємо коротким текстовим описом і детальним відео. Немає часу дивитися, записуйтеся на діагностику Тесла в Харкові або Києві

    Ремонт мотора Tesla Model S

    Проблема. Tesla Model S 13 року випуску. Автівка зупинилася в дорозі.

    Діагностика.Первинна діагностика показала перепад опору від 40 до 1500 кілоом. На старті у майстрів було дві гіпотези: проблема або в батареї, або в моторі. У результаті перевірки опору з’ясували, що річ усе ж таки в моторі. Після його зняття на елементах виявили корозію, іржу, зношування та конденсат, що виник через протікання антифризу.

    Рішення. Після очищення, висушування, шліфування елементів мотора, визначили, що в такому вигляді він не підлягає відновленню. Потрібно збирати новий агрегат на базі цього мотора та іншого б/в.

    Що в результаті. За погодженням із клієнтом встановили мотор, який зібрали з двох агрегатів. Автомобіль протестували і повернули власнику в робочому стані.

    Подивіться про хід діагностики й ремонту двигуна Tesla Model S у відео у кінці статті

    Ремонт батареї Tesla Model X

    Цей огляд знімали двічі: перший раз у момент діагностики і ремонту, другий раз — через рік. Це дало змогу оцінити ефективність робіт через певний час.

    Проблема. Автомобіль Tesla Model X з проблемою в ізоляції.

    Діагностика. Під час первинної діагностики виявили проблему у високовольтної ізоляції. Візуальний огляд показав вм’ятину на корпусі батареї. Можливо, вона з’явилася в результаті зіткнення авто з бордюрним каменем. Батарею зняли. На корпусі й захисному покритті була вода, герметичний шов деформований. Після відкриття батареї й демонтажу елементів виявили конденсат всередині самого пристрою, на його клапанах і заглушках. Швидше за все, автомобіль «просів» у глибокій калюжі.

    Рішення. Встановлення нового корпусу батареї із заміною одного модуля. Після чого корпус перевірили на герметичність. Далі промоніторили опір елементів у статиці й динаміці. Прокачали систему охолодження за допомогою діагностичного приладу Loki. Машину протестували у двох швидкісних режимах.

    Що в результаті. Tesla на дорозі вже рік. Проблем із батареєю не виникало.

    Подивіться про хід діагностики та ремонту батареї Tesla Model X у відео у кінці статті

    Ремонт батареї Tesla Model S

    Проблема. Автомобіль Tesla Model S зупинився. Комп’ютер показав несправність у високовольтної батареї.

    Діагностика. Первинна комп’ютерна діагностика виявила проблему в 10-му модулі. Майстри вирішили відкривати батарею та оглядати всі елементи. Візуальний огляд показав протікання тосолу. Апаратна діагностика продемонструвала відразу кілька проблем: неякісна пайка деяких елементів, відірвані дроти на балансир, несправність BMB, корозія. Це ризик витікання електроліта.

    Рішення. Заміна чотирьох елементів батареї. Батарею заново зібрали, встановили нові герметичні заглушки, провели необхідні тести, виконали балансування, прокачали систему охолодження за допомогою діагностичного приладу Loki, промоніторили елементи в динаміці. Протестували авто на дорозі.

    Що в результаті. Tesla Model S знову на ходу.

    Подивіться про хід діагностики й ремонту батареї Tesla Model S в докладному відео у кінці статті.

    Регулярное сервісне обслуговування Tesla захистить вас від раптової зупинки автівки на дорозі та заміни її ключових модулів. Особливо, якщо електромобіль недавно придбаний на аукціоні, через що ви не знаєте історію його експлуатації.

    Для порівняння: вартість комп’ютерної діагностики Тесла від 50 до 100 у.о. Ремонт високовольтної батареї Tesla Model X и Tesla Model S — від 400 у.о. Заміна сальника та подшипників ротора електродвигуна Tesla із запчастинами — від 630 у.о.

    Запишіться на ТО Тесла в Харкові або Києві.

    Ремонт мотора Tesla MS (Mercedes ED, Toyota RAV4 EV) / Tesla Model S  motor repair.
    Ремонт мотора Tesla MS (Mercedes ED, Toyota RAV4 EV) / Tesla Model S motor repair.

    записатися на сервіс

    Відправляючи форму, я погоджуюсь з умовами оферти надання послуг