• 0
preloader

Як отримати водійське посвідчення у 2023 році

Як отримати водійське посвідчення у 2023 році
30.12.2022
Новини
Час читання - 2 хвилини

Зміст:

    На початку нового року хочемо вам ще раз нагадати, що в Україні оновились правила отримання водійських посвідчень. Зміни торкнулись алгоритму здачі екзаменів та розмежування теорії та практики. Відтепер спочатку треба здати іспит з теорії і тільки потім приступати до опанування практичних навичок водіння.

    Як отримати права:

    1. Вам треба пройти теоретичний курс у Автошколі. Обрати акредитовану школу можна за посиланням.
    2. Потім успішно здати тест у територіальному сервісному центрі МВС.
    3. Пройти практичну підготовку в навчальному закладі.
    4. Отримати свідоцтво з практики в автошколі.
    5. Пройти практичний іспит у сервісному центрі МВС.

    Цей алгоритм був розроблений експертним середовищем з урахуванням міжнародного досвіду. Основний сенс полягає в логічній послідовності: спочатку майбутній водій повинен вивчити ПДР, правила експлуатації автомобіля та надання першої домедичної допомоги. І тільки після цього сідати за кермо.

    Терміни можуть здаватись достатніми для підготовки та здачі всіх екзаменів. Але радимо вам не зволікати. Тому що військовий час, перебої з електрикою та повітряні тривоги вносять корективи у роботу сервісних центрів. Майбутні водії скаржаться на неможливість отримати талон для здачі та вимушені перенесення часу іспиту із-за відключень електроенергії.

    Ще однією з проблем можуть стати пошуки грамотного інструктора для практичних занять, який здатен навчити водити авто та бути готовим до іспиту під камери у сервісному центрі МВС.
    Але ми впевнені, що у вас все вийде, коли є бажання і наполегливість. Адже знаючи точний алгоритм дій, можна якісно підготуватись, вчасно здати всі іспити і отримати водійські права.
    Інформація надана сайтом Головного сервісного центру МВС.

    Зміст:

      питання / відповідь

      Свідоцтво про здану теорію(пункт 2) дійсно протягом 1 року. Тобто у вас є цілий рік, щоб здати практику. Після закінчення цього терміну треба заново починати навчання. То ж не зволікайте.
      Складання іспиту з водіння в автошколі є обов’язковим і дійсно 2 роки.
      Так. Важливим оновленням є те, що теорію та практику ви можете вивчати у різних школах. То ж ви можете обирати інструкторів за вашим бажанням.

      записатися на сервіс

      Відправляючи форму, я погоджуюсь з умовами оферти надання послуг